

OKULUN TARİHÇESİ :
Mevlana Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi arsası hayırsever bir büyüğümüz tarafından hibe edilmiş, başlangıçta Kur'an Kursu olarak temeli atılmıştır. İmam-hatip liselerine yoğun talep nedeniyle Konya'nın önde gelen hayır kuruluşu Türk Anadolu Vakfı tarafından beş ay gibi kısa bir sürede tamamlandıktan sonra Konya İmam-Hatip Lisesi İşgalaman Şubesi olarak hizmete girmiştir.
Zamanla Konya İmam Hatip Lisesi, yoğun talep nedeni ile yedi ayrı binada öğretim veren devasa bir eğitim kurumu haline gelmiştir. 1995–1996 öğretim yılında 1 müdür, 25 müdür yardımcısı, 14 bin öğrencisiyle öğretim yapan bir kurum olmuştur. Ancak bu durum zamanla birtakım sıkıntıları da beraberinde getirmiştir. Okul binalarının aynı yerleşke içinde olmamasının doğurduğu sorunlar nedeni ile okulumuz 23 Mayıs 1996 tarihinde Karatay İmam-Hatip Lisesi adı altında müstakil müdürlük haline gelmiştir.
İki bloktan oluşan okulumuzun bloklarından biri yüksek derecede deprem riski taşıdığı için Ağustos 2018 tarihinde yıkılmıştır.
Okulumuzun Karatay İmam Hatip Lisesi olan ismi, Merkez İmam-Hatip Lisesi ile aynı ilçede bulunması nedeniyle yazışmalarda ve resmi diğer işlerde karışıklıkları önlemek amacıyla, Okul Müdürünün teklifi Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 05.04.2005 tarih ve 2005/4 sayılı kararı ile Karatay Mevlana İmam-Hatip Lisesi olarak değiştirilmiştir. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Milli Eğitim Komisyonunun 18.04.2011 tarih ve 2011/05 sayılı kararı ile Karatay Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilmiştir.
23.06.2015 tarih ve 6486511 sayılı bakanlık oluru ile Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ne dönüştürülmüştür.
Okulumuz, temel eğitime dayalı dört yıllık eğitim vermekte olup Kadromuz; alanına hâkim, çevreye ve okula uyum sağlamış tecrübeli öğretmenlerden oluşmaktadır.
Binamız karkas ve betonarme yapıdır. Suyu şehir şebekesine bağlıdır. Okulumuzun atık su tesisatı şehir kanalizasyonuna bağlıdır. Okul bahçesi içerisinde öğrencilerin ihtiyacı için çeşmeler mevcuttur. 36 derslik, 1 Fen Bilimleri Laboratuvarı ve 3500 kitap kapasiteli kütüphane mevcuttur.
Ayrıca okulumuzda müstakil öğretmen odası, rehberlik servisi idareci odaları ve konferans salonu bulunmaktadır. Öğrencilerimiz için mesleki tatbikat uygulama mescidinin dışında sosyal faaliyetler için çok amaçlı salon, arşiv odası, fotokopi-baskı odası, spor odası, ÖSYM kayıt odası, malzeme odaları ve kantin bulunmaktadır.
Okulumuz binası, oyun alanları ve bahçesiyle 10.896 m2lik bir alanı kaplamaktadır. Öğrencilerimizin birçok sportif aktiviteyi rahatlıkla gerçekleştirebileceği fonksiyonel bir bahçeyle birlikte rahatlıkla dinlenebilecekleri temiz, bakımlı ve geniş bir yeşil alan bulunmaktadır.
Amacı; öğrencileri ilgi, beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem mesleğe hem de yüksek öğretime hazırlamak olan okulumuzda; öğrencilerimize orta öğretim düzeyinde genel kültür dersleri ve meslek dersleri verilmektedir. Ayrıca, öğrencilerimizin mesleki yönden geliştirilmesi için çeşitli camilerde mukabele, okul tatbikat mescidinde hitabet, hafızlık uygulamaları yapılmaktadır. Hafızlık, Kur'anı Kerim'i güzel okuma ve ezanı güzel okuma yarışmaları düzenlenmektedir. Bu tür yarışmalar din hizmetlerinde görev almak isteyen öğrencilerimizin mesleğe hazırlanmalarında önemli katkılar sağlamaktadır.
Okulumuz Konya ili Karatay ilçesinde Hacıveyiszade Mahallesi'nde bulunmaktadır. Mevlana Kültür Merkezine yakın olan okulumuza ulaşım kolaydır Okulumuzun sosyo-ekonomik düzeyi orta seviyededir. Veli profili çeşitlilik arz etmektedir: esnaf, memur, işçi, çiftçi...
Okulda düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerle; öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarma, okul yaşantılarına olumlu katkı sağlama, öğrencilere sosyal beceri ve öz güveni kazandırma hedeflenmektedir. Bu etkinlikler; çeşitli alanlarda yarışmalar düzenleme, tiyatro, münazara yarışmaları, müzik aktiviteleri, Kuran-ı Kerim'i ezberden okuma, Kur'an-ı Kerimi güzel okuma yarışmaları; voleybol, satranç, masa tenisi turnuvaları ve önemli günlerle haftaların kutlanması şeklinde gerçekleştirilmektedir.
Disiplin bakımından fazla sorun yaşanmayan okulumuzda; öğrenciler sosyal, fiziksel ruhsal bakımdan gelişimlerini tamamlamış, kendini rahat ifade edebilen, öz güvenli bireylerden oluşmaktadır.
Mesleğe yönelik temel eğitim veren okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz din hizmetlerinde değişik görevler alabilmektedir. Öğrencilerimizin eğitim ile ilgili ileriye dönük hedefleri vardır. Birçoğu üniversiteye gitmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla okulumuzda yardımcı yetiştirme kursları açılmaktadır. Okulumuzda Fatih Projesi kapsamında kurulan Etkileşimli Tahtalar sayesinde öğrencilerimiz derslerini dijital ortamda işlemektedirler.
OKULUN ÖZELLİKLERİ :
Arsa alanı : 10896 metrekare
A blok : 1586 metrekare
Bahçe Alanı : 9310 metrekare